Anton Heyboer®

Anton Heyboer

 

Leven als kunst
kunst als leven

Anton Heyboer

 

FAQ

vragen en antwoorden

 

 

Bestaan er valse "Heyboeren"?

 Op 16 Mei werd R. de Bakker veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk (vooral door zijn leeftijd en ziekte) voor de verkoop van 4500 werken aan de Anton Heyboer Winkel in Amsterdam. Hij kon niet veroordeeld worden voor het maken, omdat dit niet te bewijzen is. Als de politie er niet naast staat wanneer de handtekening wordt vervalst, is bewijs erg lastig. In Nederland is bovendien het bezit van vals werk niet strafbaar. Het moet er alleen bij gezegd worden, als het werk verkocht wordt.

Afgezien van dit geval worden er dagelijks op Marktplaats en in diverse minder betrouwbare galeries valse werken aangeboden. Informeer altijd eerst bij ons, voordat u aankoop: stuur een mail en wij informeren u zo goed mogelijk.

 

 

Wat is de beste manier om een kunstwerk in te lijsten?

 Werken op papier moeten niet tegen het glas aankomen. Om die afstand te maken, wordt er meestal een passepartout gemaakt. Omdat werk van Anton Heyboer in bijna alle gevallen het mooist is, wanneer het hele blad zichtbaar is, is het beter om dit passepartout wijd genoeg te maken, dat er niets afgedekt wordt. Het voordeel is tevens, dat er dan niet delen van het papier op den duur een andere kleur krijgen: achter het passepartout blijft papier witter.

 

 

Hoe kan ik uitzoeken wat de waarde is van een kunstwerk?

 Een taxateur kan u een waarde aangeven. U kunt ook zelf op internet naar veilingen zoeken of websites, waar kunst aangeboden wordt. Prijzen kunnen ver uiteen lopen, maar enig vergelijk levert vaak wel een waarde op, die redelijk klopt. Let wel op echtheid - wat voor vals werk gevraagd of betaald wordt, is natuurlijk geen richtlijn. Wij geven zelf over het algemeen geen waarde aan voor werk, dat wij niet zelf verkopen, omdat wij weinig contact hebben met (of inzicht in) de kunstwereld.

 

Waar kan ik werk van Anton Heyboer kopen (waar het zeker is, dat het echt is?)

 Uiteraard bij ons (via onze website) - de plek waar het werk gemaakt is. Hier vindt u een lijst van betrouwbare galeries (nog verre van compleet).

 

Ik bezit een werk, volgens mij (of de verkoper) gemaakt door Anton Heyboer. Hoe kan ik een certificaat van echtheid verkrijgen?

 Stuur ons een mail met een duidelijke foto. Als het zonder enige twijfel te zien is, dat het werk echt is, kunt u bij ons een certificaat bestellen voor € 15. Als het vanaf een foto niet zeker genoeg is, kunt u met het werk bij ons komen, zodat we het "in het echt" kunnen beoordelen.

 Vetrouw alleen echtheids-certificaten van zeer betrouwbare verkopers. Bij valse werken worden uiteraard ook valse certificaten geleverd.